Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szlalom

A szlalom nagyszerű gyakorlat, amit minden kutya örömmel sajátít el. Felhasználható a kutyatánc és a kutyás frizbi elemeként, de alkalomadtán bemelegítésként vagy nyújtógyakorlatként önmagában is gyakorolható. Ráadásul nagyon könnyű megtanulni.

1. lépés: Kiindulási helyzetben a kutya álljon a gazdi által választott oldalon. Ha ez a bal oldal, akkor jobb lábunkat vigyük hátra annyira, hogy a kutya átférjen a két lábunk között. Ha kutyánk a jobb lábunknál helyezkedik el, akkor bal lábbal lépjünk hátra. Felsőtestünkkel forduljunk a kutya felé, hogy lássuk a feladat végrehajtását, és jutalmazni tudjunk.
2. lépés: Most vegyünk a jobb (ha a kutyánk a bal oldalunkon áll) vagy a bal kezünkbe ((ha a kutyánk a jobb oldalunkon áll) egy jutalomfalatot és vegyük rá, hogy átbújjon a lábaink között. Ha megteszi, azonnal adjuk oda a jutalmat. Most helyezzük a másik lábunkat előre és engedjük, hogy a kutya ismét átbújjon a két lábunk között. Amikor kutyánk végrehajtja a gyakorlatot, mondjuk hangosan azt, hogy „Szlalom!”. Az alapmozdulatok tökéletes elsajátítása után a szlalomot több egymást követő mozdulattal bővítsük, és csak azután jutalmazzuk a kutyát. Ezután növelhetjük a sebességet.

Akkor se csüggedjünk el, ha a dolog nem működik. Vannak kutyák, amelyek fenyegetőnek érzik a föléjük tornyosuló embert. Ez esetben felsőtestünkkel forduljunk el a kutyától és álljunk meg egyenesen. Gyakran ennyi is elég ahhoz, hogy négylábú barátunk legyőzze félelmét. Az is jó megoldás, ha különösen ízletes jutalomfalatot vagy a kutya kedvenc játékát dobjuk át kinyújtott lábaink között, hogy utána fusson. Kedvencünk hamar felfogja majd, hogy egyáltalán nem kell félnie ettől a gyakorlattól, sőt nagyon jó játék.

Ezekre a trükkökre is igaz a mondás, miszerint „Gyakorlat teszi a mestert!”. Rövid, de rendszeres foglalkozásokat tartsunk kutyánknak, hogy a gyakorlás a tanító és a tanuló számára továbbra is örömet okozzon. Legyünk kreatívak: számtalan más trükköt is betaníthatunk kutyánknak és meglátjuk, micsoda öröm a tanulás mindkét fél számára – különösen a közönség elismerő tapsa mellett!

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Facebook

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Augusztus >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Statisztika

Online: 1
Összes: 60865
Hónap: 503
Nap: 14