Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kutya halottnak tetteti magát

Nagyon szórakoztató nézni, ahogy a kutya parancsszóra halottnak tetteti magát. Ráadásul könnyebb betanítani neki, mint azt első pillanatban gondolnánk. Sőt, különösen hatékonyan alkalmazható engedelmességi gyakorlat azoknál a mozgékony kutyáknál, amelyek imádnak folyton rohangálni és nehezen maradnak egy helyben.

1. lépés: Fektessük le a kutyát. Egyik kezünkben jutalomfalatot tartva vegyük rá, hogy az oldalára feküdjön. Ezt úgy érhetjük el, hogy a jutalomfalatot közvetlenül az orra előtt tartjuk, majd kezünket nagyon lassan elmozdítjuk a válla irányában. Ahhoz, hogy elérhesse a finomságot, az oldalára kell hengerednie. Ha a kutya a jutalomfalat reményében teljes testével megfordul, akkor a kézmozdulat túl gyors volt.
2. lépés: Néhány próbálkozást követően biztos a siker. Ott tartunk tehát, hogy a kutya az oldalán fekszik, de még minden bizonnyal emelgeti a fejét. Most azt kell elérnünk, hogy mozdulatlanul feküdjön, azonban bármi történjék is, ne próbáljuk erővel lenyomni a fejét. Ezt a fellépést a kutya fenyegetőnek érezné, és a gyakorlás a továbbiakban már nem okozna örömet se neki, se a gazdájának. A trükk abban áll, hogy a kutya önként hajlandó legyen ezt megtenni, de a dolog korántsem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. Tartsuk a jutalomfalatot egészen közel a talajhoz. Ha a kutya el akarja érni, akkor teljesen le kell feküdnie. Amint ezt megtette, mondjuk azt, hogy „Halott!” vagy „Bumm!”, és azonnal adjuk oda a jutalomfalatot (vagy ha klikkerrel dolgozunk, akkor klikkeljünk egyet és utána jöhet a jutalom). A gyakorlat többszöri sikeres végrehajtása után négylábú barátunk a „Halott!” vagy „Bumm!” szót (persze, tetszés szerint bármilyen más szót is választhatunk) a trükk végrehajtására felszólító parancsként értelmezi.

Egy nagyon eleven kutya természetesen nehezebben fogja megtanulni ezt a trükköt, mint egy engedelmesebb eb, de a különbség egy kis türelemmel könnyen áthidalható. Ha a kutya nem hajlandó lefeküdni, akkor előfordulhat, hogy a talajjal van valami baja. Lehet, hogy túl kemény, vagy a fű túl vizes. Ilyenkor próbáljuk meg kutyatakarón végrehajtani a feladatot.

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Facebook

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Augusztus >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Statisztika

Online: 1
Összes: 60865
Hónap: 503
Nap: 14